/ Honor
Магическият портал на Honor към света на AI
Изкуственият интелект (AI) успешно се нареди сред водещите теми и технологии в ИТ индустрията. AI вече е нещо, което е добре познато на всички, поне като име и потенциал. Ясно е, че технологията ще се развива бавно и постепенно ще подобрява възможностите си. Така има и повече време за внимателната разработка на AI системите и насочването им в посока да бъдат полезни на хората.

Подходът на Honor определено е по-различен от този на конкурентите. Следвайки своята стратегия за по-практичен AI, Honor представи платформата Magic Portal. Тя дебютира заедно със смартфона Magic 6 Pro, като поддържа над 100 от най-популярните приложения за Android и броят им постепенно ще се увеличава. Това е и другата важна характеристика – докато повечето други AI системи разчитат на вградените приложения, Magic Portal е отворена от самото начало.

За Honor магичният свят на изкуствения интелект е по-различен. В него AI не е постоянно пред очите ни и не прокламира своето присъствие и значимост. Истинската „магия“ на AI е в неговата практичност, бързина и своеобразна дискретност.

Веднъж активиран, Magic Portal е наличен постоянно. Може да се използва с файлове в телефона, снимки, видеоклипове, текст. Същите могат да се извличат и от съвместими приложения.

Използването му е много лесно. Просто натискаме и задържаме с пръст върху дадената снимка например и я преместваме към левия или десния край на екрана. Ще се появи плаващо меню с предложенията на Магическия портал. Това са икони със съвместими приложения. Например поставяме снимката върху иконата на Facebook.

И тук идва следващата практична част на Magic Portal, той не просто отваря приложението, а знае и какво да направи с елемента. Например да направи снимката готова за публикация във Facebook. Само добавяме текст, ако е нужно и я споделяме. Или пък, плъзгаме адреса към една от двете страни на телефона за мястото на срещата от чат съобщение или имейл, можем да го поставим върху иконата на Google Maps и веднага ще започне GPS навигация до местоположението.

А ако дадено съдържание или файл не е съвместим с предложено приложение (например от тези, които сме задали да са винаги в списъка с препоръчани), иконата му ще е по-тъмна, за да е по-ясно, че не може да се използва.

Magic Portal постоянно ще бъде развиван с нови съвместими приложения, още функции и т.н. Амбицията на Honor е да изгради платформа, която да покрива все по-голям набор от дейности и възможности.

И това далеч не е единствената AI функция в Magic6 Pro. Смартфонът има и функцията Magic Text. Чрез нея може да се маркира и извлича текст от изображение. Например телефонен номер, който е сниман на визитка. След това текстът може да бъде маркиран и прехвърлен чрез Magic Portal в друго приложение.

Третата функция е AI предложения. Това е специално каре с приложения на началния екран, което динамично променя програмите, които показва в зависимост от предпочитанията на потребителя, часа, ситуацията и други фактори. Например, телефонът ще се научи, че рано сутрин винаги проверяваме прогнозата за времето и следователно едно от приложенията тогава винаги ще е това.

Разбира се, много AI има и в камерата на Magic6 Pro. Тя е обучена със специална база данни, за да може алгоритъмът да предвижда и улавя динамичните сцени в точния момент чрез функцията AI Motion Sensing Capture. Има и способността да разпознава обектите и да подбира подходящите настройки за най-красивите снимки.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня