Американските власти забраниха Galaxy Note 7 на борда на самолетите
Американските власти забраниха Galaxy Note 7 на борда на самолетите / БГНЕС

Американските власти забраниха проблемните смартфони Galaxy Note 7 на южнокорейската компания Samsung Electronics на борда на самолетите, предаде Ройтерс, като се позова на регулаторните органи.

Samsung изпраща огнеупорни кутии на хиляди свои клиенти

Мярката влиза в сила днес по обед източноамериканско време (19 ч. българско време).
Заповедта на министерството на транспорта и други агенции забранява на пасажерите да поставят смартфони от този вид в своя багаж. Нарушителите ще бъдат глобявани или устройствата ще им бъдат конфискувани.

Онези, които се опитат да се качат в самолет с Galaxy Note 7, няма да бъдат пускани на борда.

Samsung въвежда промени в производството на Galaxy Note 7 заради експлозии

Междувременно втората по големина германска авиокомпания "Еър Берлин" и един от най-големите авиопревозвачи в Азия "Сингапур еърлайнс" забраниха на борда на техните самолети да се пренасят проблемните смартфони Galaxy Note 7 на южнокорейската компания Samsung Electronics, предаде ТАСС.

Забраната на "Еър Берлин" влиза в сила незабавно. "Сингапур еърлайнс" налага забраната от 16 октомври. Азиатската компания забранява пренасянето на опасните телефони в ръчния багаж, пращането им на багаж или пренасянето им с товарни самолети. "Сингапур еърлайнс" си запазва и правото да откаже да превозва пътници, които пренебрегнат това изискване.

Германската федерална полиция обаче уточни, че няма намерение да засилва проверките на багажа. Извършването на такава проверка не е работа на федералната полиция, заявиха органите на реда.

На 2 септември компанията компанията обяви, че спира да продава телефоните и ги изтегля от магазините поради проблемите с батерията, която може да се взриви. На 11 октомври компанията обяви, че спира производството на Galaxy Note 7.

 

Източник: БТА