В Израел се готви убийството на Ехуд Олмерт?
В Израел се готви убийството на Ехуд Олмерт? / netinfo

На седмичното заседание на израелското правителство шефът на националната служба за сигурност Ювал Дискин предупреди, че в Израел се готви поредно политическо убийство,чиято жертва може да стане премиерът в оставка Ехуд Олмерт.

"Естремисти от крайнодесните израелски групировки са готови на всичко, за да спрат някои от политическите процеси в страната, като в плановете им влиза и ликвидация на лидери, които олицетворяват тези процеси", заяви Дискин.

Шефът на службата за сигурност припомни, че подобна заплаха се появява 13 години след убийството на министър-председателя Ицхак Рабин. Според Дискин десните радикали в Израел в последно време проявяват повишена активност, което може "да доведе до необратимото".

Премиерът Ехуд Олмерт косвено потвърди тези сведения, отбелязвайки безредиците при евакуацията на незаконното селище Федерман на Западния бряг на река Йордан, издигнато от крайнодесни. Когато войници от израелската армия демонтираха

незаконното селище, местните жители оказаха яростна съпротива. Един от тях в интервю за военното радио пожела всички израелски войници да загинат, да бъдат заклани или пленени подобно на Гилад Шалит.