Убит е телевизионен журналист в Москва
Убит е телевизионен журналист в Москва / netinfo
Журналистът от телевизия “Първи канал” Иляс Шурпаев е открит мъртъв в дома си в Москва, съобщи БГНЕС, позовавайки се на Интерфакс. През нощта съседи са се обадили в пожарната и са съобщили, че има пожар в един от апартаментите. Пристигналите пожарникари са открили в дома трупа на журналиста Шурпаев.

Очевидно журналистът сам е пуснал убийците в дома си, тъй като около 2 ч. московско време се е обадил на портиерката и е помолил да пусне двама младежи. По предварителни данни на криминалистите Шурпаев е бил удушен. На врата на журналиста е имало колан, както и рани от нож, каза полицейски източник. Смята се, че престъпниците са подпалили апартамента, за да скрият следите от престъплението.

Основната версия за убийството на журналиста са лични мотиви, съобщи за Интерфакс източник от оперативния щаб за разкриване на престъплението.

Работи се по всички версии, включително убийство, свързано с неговата професионална дейност. Основната версия обаче е убийство, свързано с лични мотиви, съобщи източникът. Той посочи, че в полза на тази версия е начинът, по който е извършено престъплението, както и обстоятелството, че по предварителни данни няма нищо откраднато от жилището.