Ангела Меркел Доналд Тръмп
Ангела Меркел Доналд Тръмп / Guliver/Getty Images
Американският президент се държал грубо по телефона с Ангела Меркел. Германските власти толкова са били обезпокоени от агресивното отношение на Доналд Тръмп в разговорите си с канцлера, че ги направили конфиденциални, съобщи CNN, като се позовава на своите източници.

В телефонните си разговори с Меркел, Тръмп „тормозил и омаловажил“ Меркел по „садистичен начин“, заявява дългогодишния журналист Карл Бернщайн, известен с репортажите си за „Уотъргейт“ във вестник „Вашингтон пост“.

Доналд Тръмп защити обвинения в расизъм покоен актьор Джон Уейн

„Някои от нещата, които каза на Ангела Меркел, не са за вярване: нарече я „глупава“ и я обвини, че е протеже на руснаците“, заявят източниците на CNN.

Освен това разговорите между Тръмп и Меркел били толкова „необикновени“, че се наложило те да останат конфиденциални.
 


В отговор на публикацията, заместник-прессекретарят на Белия дом Сара Матюс заявила пред „Бизнес инсайдър“, че „Тръмп е преговарящ от световна класа, който постоянно развива американските интереси на световната сцена. „От преговорите за търговска сделка с Китай и съюзниците да имат по-голям принос до побеждаването на „Ислямска държава“, президентът Тръмп е показвал своите способности да задвижва американските стратегически интереси“.

7-те жени, които обвиниха Доналд Тръмп в сексуален тормоз (ВИДЕО)

Според CNN, подобно поведение срещу женски политици от световната сцена не е новост. Докато Тереза Мей е била премиер на Великобритания, в един от разговорите си с нея той я нарекъл „глупачка“ по отношение на международната ѝ политика.