/ Guliver/Getty Images
Президентът Доналд Тръмп пристигна днес в Лас Вегас, който стана преди броени дни сцена на най-смъртоносното нападение с огнестрелно оръжие в съвременната история на САЩ, съобщи Ройтерс.
 
Търсят мотива: Защо богат пенсионер уби десетки хора в Лас Вегас

След като кацнаха на летище "Маккарън", държавният глава и първата дама Мелания Тръмп се срещнаха с шерифа на окръг Кларк Джоузеф Ломбардо, а после потеглиха към местна болница, за да се срещнат с пострадали при атаката и техни роднини.
 

Guliver/Getty Images


"Е, това е много тъжно нещо. Ще изкажем нашите уважения и ще видим полицията, която свърши действително фантастична работа за много кратко време", каза преди заминаването Тръмп. "За мен лично това е много, много тъжен ден", добави той.

Какво не знаем за стрелеца от Лас Вегас?

Тръмп ще се срещне и с първите служители на силите за сигурност, пристигнали на местопрестъплението, съобщи ДПА.
 
Стивън Падок, 64-годишен пенсионер без криминално досие, бе идентифициран като стрелеца, който в неделя през нощта откри огън от прозореца на хотелската си стая по хора на концерт на открито, убивайки 58 души. След това той се самоуби, преди полицията да нахлуе в стаята му.
 

Guliver/Getty Images

Стрелецът от Лас Вегас бил „вълк единак“ с чисто досие

Тръмп нарече убиеца "болен" и "побъркан".

По-рано днес стана ясно, че Мелания Тръмп искала да даде кръв за ранените в Лас Вегас, но президентските лекари не й разрешили. Медиците обосноваха своето решение с правилата за гарантиране здравето на първите лица в държавата.
 
Появиха се снимки с оръжията на стрелеца от Лас Вегас, открити в хотелската му стая

Мелания смятала да даде кръв в един от донорските центрове на Лас Вегас по време на посещението на президентската двойка в града, съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на източник, запознат с плановете на първата дама.
БТА, БГНЕС