Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп каза днес, че се е разбрал добре с руския президент Владимир Путин на срещата им във Финландия и че "ще дойдат големи резултати", предаде Ройтерс.

"Толкова много хора по високите етажи на разузнаването харесаха моето представяне на пресконференцията в Хелзинки. С Путин обсъдихме множество важни теми на нашата среща преди това. Ние се разбрахме добре, а това наистина раздразни много хейтъри, които искаха да видят боксов мач. Ще дойдат големи резултати!", написа Тръмп в Туитър.

Тръмп вярвал на US службите, обясни с грешка на езика свое изказване

Американският президент каза вчера, че се е изразил неточно на съвместната пресконференция в Хелзинки. По този начин Тръмп се опита да успокои бурята, която се разрази заради това, че той, както смятат критиците му, не е потърсил отговорност на Путин за намесата в изборите в САЩ през 2016 г., каквато американските разузнавателни служби казват, че е имало.

Тръмп похвали състоялата се миналата седмица среща на върха на НАТО като победа заради твърдата му позиция да настоява европейските съюзници на САЩ да дадат големи нови обещания за военни разходи.

Тръмп заяви, че срещата му с Путин била "още по-добра" от тази с лидерите от НАТО

"Срещата на НАТО в Брюксел беше признат триумф, след като страните членки предложиха да осигурят още милиарди долари с по-бързо темпо, а срещата с Русия може да се окаже още по-голям успех в дългосрочен план. Множество положителни неща ще произтекат от тази среща", написа той в Туитър.

Доналд Тръмп и Владимир Путин
БГНЕС


Най-важното, което си казаха Тръмп и Путин (ОБЗОР)

Тръмп заяви, че Русия ще помогне за Северна Корея, и се изказа ентусиазирано за преговорите между САЩ и КНДР по въпроса за ядрените оръжия.
"Русия се съгласи да помогне за Северна Корея, където отношенията с нас са много добри и процесът се придвижва", заяви той.

"Няма припряност, санкциите остават! Големи ползи и вълнуващо бъдеще за Северна Корея в края на процеса", каза Тръмп.
БТА