Президентът на САЩ Доналд Тръмп
Президентът на САЩ Доналд Тръмп / БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че той и руският му колега Владимир Путин са обсъждали в Хелзинки въпроса за намаляване на ядрените оръжия по света, предадоха Ройтерс и ТАСС. Тръмп разказа, че двамата са обсъждали и Северна Корея на срещата си в Хелзинки. Пред репортери в Белия дом Тръмп каза, че по отношение на Северна Корея няма нужда да се бърза и че няма краен срок да се действа. Тръмп разказа, че с Путин са обсъждали и въпроса за сигурността на Израел. Той заяви, че е постигнал напредък в преговорите с Путин по ситуацията около редица конфликти и че двамата са обсъждали конфликта в Близкия изток. Президентът на САЩ каза също, че се надява, че в някакъв момент Иран "ще ни се обади и може би ще сключим нова сделка, а може би не".

Тръмп заяви, че срещата му с Путин била "още по-добра" от тази с лидерите от НАТО

Президентът на САЩ Доналд Тръмп
БГНЕС

Най-важното, което си казаха Тръмп и Путин (ОБЗОР)

Тръмп заяви, че приема изводите, направени от разузнавателните служби на САЩ, относно руска намеса в изборите за президент през 2016 година. Тръмп направи това изказване по време на среща с представители на Конгреса в Белия дом. Той обаче отрече вероятността тази намеса да е оказала влияние върху крайния резултат от оспорвания вот.


Пресата обяви Тръмп за предател след срещата му с Путин

„Напълно подкрепям американските разузнавателни служби, винаги съм ги подкрепял. Дайте да погледнем трезво на нещата: действията на Русия не оказаха въздействие. Приемам изводите на службите, че подобна намеса е съществувала“, каза Тръмп.

Скандал в САЩ: Тръмп заяви, че не вярва на US разузнаването за руска намеса в изборите

Президентът на САЩ Доналд Тръмп
БГНЕС

Според американския държавен глава срещата на върха в Хелзинки между САЩ и Русия е подобрила отношенията между двете страни. „Отношенията ни с Русия никога не са били по-лоши от допреди няколко дни. Смятам обаче, че те са вече значително по-добри и имат потенциал да станат още по-добри. По време на предизборната кампания говорех именно за това.“, подчерта Тръмп.
БТА, БГНЕС