/ Guliver/Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп подчерта, че обещаната от него стена по границата с Мексико ще бъде построена, преди да завърши мандатът му, предаде АП.
 
Тръмп представи бюджета си

Той обаче не пожела да каже дали е склонен да предизвика спиране в края на седмицата на работата на правителството, ако настои парите за изграждането на съоръжението да бъдат включени в закона за бюджета, който трябва да бъде одобрен до петък. Демократите заплашиха да провалят цялата бюджетна сделка заради искане тя да включва и искането на пари за стената, съобщи ДПА.

В отговор на журналистически въпрос Тръмп заяви, че "стената ще бъде построена, 100%" и ще има огромно въздействие върху спирането на трафика на хора. Той каза, че очаква строежът да започне скоро и че може би е съгласен да почака до септември за финансирането.

Американците подкрепят имиграционния указ на Тръмп

В."Вашингтон пост" писа, че лидерите на републиканците в Конгреса са предложили вчера проектобюджет, в който не са включени разходите за стената. Това е било направено, за да не се стига до принудително спиране на финансирането на дейността на правителството поради липса на бюджет за тази финансова година, съобщи ТАСС.

Тръмп: Цената на стената с Мексико ще е по-ниска

Засега се планирало отпускане на пари за ремонт на сегашните съоръжения по границата и модернизиране на средствата за следене на границата.
БТА