Тигър в зоопарк нападна пияна и агресивна тийнейджърка
Тигър в зоопарк нападна пияна и агресивна тийнейджърка / ThinkStock/Getty Images

Тигърът от зоопарка в руския град Барнаул, Алтайска област, нападна 13-годишно момиче. Две момичета проникнали на територията на зоологическата градина и започнали да дразнят животните.

Според директора на зоопарка Сергей Писарев, цитиран от РИА"Новости", двете момичета - на 13 и 14 години, влезли на територията на затворения парк.

„Обясниха, че искали да заобиколят кално място на пътя и обходът им завършил пред клетката на деветгодишния тигър Лотос".

Тийнейджърките блъскали по клетката и викали, като искали да привлекат вниманието на животното.

Хищникът отначало хванал якето, след това докопал и крака на едното от момичетата и започнал да го дърпа към себе си. Решетките обаче били толкова тесни, че животното не успяло. Мускулите на крака обаче били разкъсани.

Изпадналата в шок девойка мълчала, но нейната приятелка закрещяла. На виковете се отзовал охранителят, който повикал спасители и полиция. В една от болниците била направен операция на момичето Няма опасност за живота й. Девойката ще оздравее напълно.

Очевидци на произшествието съобщават в социалните мрежи, че в момента на инцидента девойките били под въздействието на алкохол.

Според информация на следствените органи, цитирани от ТАСС, девойките прескочили външната ограда на хищниците. Разследва се как двете момичета са проникнали на територията на зоопарка в извънработно време.

Източник: БГНЕС