Снуп Лайън подкрепи Обама за втори мандат
Снуп Лайън подкрепи Обама за втори мандат / снимка: Reuters

Известният американски рапър Снуп Дог, който отскоро се нарича Снуп Лайън и се преориентира към регето, призова американците да гласуват на 6 ноември за втори мандат за Барак Обама, като обясни в обичайния си стил, че президентът на САЩ се нуждае от време да сложи ред в белия дом, предадоха Франс прес и БТА.

Американците трябва да дадат още четири години на Обама, заяви Снуп Лайън на пресконференция по време на Международния кинофестивал в Торонто, където представя документален филм за регето.

Бившият президент републиканец Джордж У. Буш "направи пълна кочина за осем години, така че трябва да дадем осем години и на Обама. Всъщност Барак Обама почисти половината за четири години. Не е като да завари чиста къща. Той завари къща с повреден телевизор, запушена тоалетна и в която нищо не работеше", каза Снуп Лайън.

"Нали чухте какво каза Бил Клинтън? Хареса ви, нали?", запита певецът, имайки предвид бурно аплодираната реч на бившия президент демократ в сряда на партийния конгрес на Демократическата партия.

В тази реч Бил Клинтън осъди "пълната бъркотия", оставена на Барак Обама от републиканците преди четири години, която по думите на Клинтън "никой човек нямаше да може да оправи".