Снежен ад в САЩ, стотици хиляди са без ток
Снежен ад в САЩ, стотици хиляди са без ток / снимка: Guliver/Getty Images

Поредна мощна зимна буря, придружена с обилни снеговалежи и ледени дъждове, връхлетя обширни райони в югоизточната част на САЩ. Над 350 хиляди домакинства останаха без ток, а много пътища станаха непроходими или се превърнаха в пързалки, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Най-засегнат е районът около Атланта - столицата на щата Джорджия, която само преди две седмици беше парализирана от снежна буря. Над 175 хиляди потребители там нямат електричество, като някои от тях ще чакат до една седмица, за да бъда възстановено електроподаването. За едно денонощие в града е паднал над 25 см сняг, което за южния щат е истинско стихийно бедствие. Улиците на Атланта са опустели, автомобилистите не смеят да тръгнат по засипаните със сняг пътища. Местното население от сутринта е опразнило от рафтовете на магазините всички хранителни продукти, защото заради снеговалежите следващото зареждане се очаква най-рано в петък, предаде ИТАР-ТАСС.

Летището в Атланта отмени почти всички 2500 полета /заминаващи и пристигащи/, съобщават местни медии, цитирани от Франс прес. В цялата страна вчера са били отменени над 3000 полета.

Силната буря отне живота на най-малко десет души в югоизточните щати. Трима загинаха, когато линейка, превозваща пациент, се преобърна на заледен път в Карсбад, щата Тексас. Съобщава се за двама загинали при пътни инциденти в щата Мисисипи. Само в Южна Каролина през миналата нощ са подадени 273 сигнала за помощ от бедстващи по пътищата.