/ БГНЕС
Канадската групировка "Сирк дю солей ентъртейнмънт" получи съдебна защита от кредитори, след като искът й за защита при банкрут бе удовлетворен, съобщи Ройтерс. Заради пандемията от Ковид-19 спектаклите на цирковата трупа бяха отменени и артистите останаха без работа.

Съдия Луи Гуен от съда в Квебек се съгласи да даде десетдневна защита на компанията от кредиторите. "Сирк дю солей ентъртейнмънт" ще потърси защита и в САЩ по силата на чл.15 от закона за банкрута в САЩ.

"Сирк дю солей" има подписано споразумение с инвеститорите си TPG Capital, китайската Fosun International Ltd и канадския пенсионен фонд, според което те ще поемат задълженията на компанията и ще инвестират 300 милиона долара, за да може да бъде подновена дейността й. Споразумението би трябвало да улесни евентуална продажба на компанията, ако бъде одобрено от съда.
 

"Сирк дю солей" натрупа близо един милиард долара приходи и 157 милиона долара печалба за миналата година, преди пандемията", подчерта в интервю изпълнителният директор на компанията Даниел Ламар.
БТА