Ще напусне ли Великобритания ЕС?
Ще напусне ли Великобритания ЕС? / БГНЕС, архив

Във Великобритания и Гибралтар има общо 46,5 милиона избиратели, които имат право да гласуват в референдума на 23 юни за членството в Европейския съюз, съобщи избирателната комисия, цитирана от Ройтерс.

Какво ще се случи с Великобритания и ЕС в случай на Брекзит

"Данните от 382 избирателни района показват, че в Обединеното кралство и Гибралтар има регистрирани 46 499 537 избиратели. Това е числото на избирателите с право да гласуват в референдума в четвъртък", се казва в съобщението на избирателната комисия.

Борис Джонсън и Садик Хан кръстосаха шпаги за членството на Великобритания

Гласуването ще определи бъдещето на Европа, но анкетите сочат разделение поравно за и против на британското обществено мнение и резултатът е непредвидим, добавя Ройтерс.

Снощи прочути сгради във Великобритания бяха осветени в цветовете на националния флаг "Юниън Джак" и на тях се появиха надписи "Гласувайте за оставане" в кампанията за утрешния референдум за членството в ЕС, предаде Ройтерс.

Британците "на кантар" за бъдещето си в или извън ЕС

В кампанията бяха включени галерията за модерно изкуство "Тейт" в Лондон, замъкът в Единбург и търговския комплекс "Бул Ринг" в Бирмингам. Осветяването на прочутите сгради бе организирано от официалната кампания за оставане в ЕС - "По-силни в Европа".

Източник: БТА