Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / БГНЕС
Пхенян е изстрелял днес две крилати ракети към Жълто море в рамките на изпитания, съобщи информационната агенция Йонхап, позовавайки се на южнокорейските военни.

"Регистрирахме, че днес на разсъмване Северна Корея е изстреляла две крилати ракети към Жълто море от провинция Пьонган -Намдо ", заяви южнокорейски военен.

Изстрелването на крилата ракета е първото от януари насам, посочва агенцията. Изпитанието на балистична ракета се състоя на 5 юни.

Китай започва военни учения в Жълто море

Във вторник южнокорейските и американските военни започнаха предварителни учения, които ще бъдат последвани от маневрите Ulchi Freedom Shield. В сряда президентът на Република Корея Юн Сок-йол проведе пресконференция по повод първите сто дни от мандата си.

В понеделник, по случай годишнината от освобождението на Корейския полуостров от японско владичество, Юн Сок-йол изложи подробности за своя "смел план", в който Сеул предлага на Пхенян икономическа помощ в замяна на денуклеаризация. На пресконференция днес южнокорейският държавен глава повтори предложението си.
БГНЕС