"Разпространените снощи в Полша снимки на отломки, намерени в населеното място Пшеводув, са еднозначно идентифицирани от руски военни специалисти като елементи от зенитна управляема ракета на ПВО С-300 на украинската армия", съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

Байдън: Падналата в Полша ракета е украинска

Министерството обяви още, че руските ракетни удари срещу Украйна вчера са били нанасяни по цели, намиращи се поне на 35 км от полската граница. "Искаме да подчертаем, че ракетните удари са нанасяни само на територията на Украйна и на разстояние не по-близо от 35 км от полско-украинската граница", каза говорителят на отбранителното ведомство генерал-лейтенант Игор Конашенков.

"Изявленията на различни украински източници и чуждестранни представители за падане в населеното място Пшеводув на предполагаеми "руски ракети" са умишлена провокация с цел ескалация на положението", каза той. "На 15 ноември руските въоръжени сили нанесоха масирани удари с високоточни оръжия с голям обсег с въздушно и морско базиране срещу системата за военно управление на Украйна и свързаните с нея енергийни обекти", каза Конашенков.

МВнР за падналите ракети в Полша: В контакт сме с НАТО и ЕС


Той добави, че вчера не са нанасяни никакви удари по обекти в Киев.

бта