телевизия медии новини
телевизия медии новини / ThinkStock/Getty Images
Руските власти ограничиха достъпа до сайтовете на четири независими медии, сред които Би Би Си, с което засилват контрола си върху информацията по време на инвазията в Украйна, предаде Франс прес.

Руският медиен регулатор Роскомнадзор заяви, че достъпът до руските редакции на Би Би Си и германската медия "Дойче Веле", а също така до независимия сайт "Медуза" и "Радио Свобода", което се финансира от американския Конгрес, е ограничен по искане на прокуратурата. 

Според Роскомнадзор Би Би Си и "Радио Свобода" са разпространявали неверни информации за конфликта в Украйна, предаде Ройтерс.

Русия неведнъж се е оплаквала, че западните медии предлагат откъслечна и често антируска гледна точка, като в същото време не търсят сметка от лидерите на собствените си страни за разрушителните войни, водени в чужбина, например тази в Ирак, и за корупцията.

Западните лидери от години изразяват опасенията във връзка с господстващото положение на държавните медии в Русия и отбелязват, че свободите, завоювани след рухването на Съветския съюз през 1991 г., са били ограничени от президента Владимир Путин, отбелязва Ройтерс.
 
 
БТА