/ /iStock
Русия е ударила военни цели в град Лвов в Западна Украйна с високоточни крилати ракети, предаде Ройтерс, позовавайки се на руското министерство на обраната.

Русия е унищожила с далекобойни ракети склад за гориво на украинските сили близо до Лвов и е използвала крилати ракети срещу завод в града, в който се ремонтирали противовъздушни системи, радарни станции и прицелни устройства за танкове, съобщи министерството. "Въоръжените сили на Руската федерация продължават настъпателните операции като част от специалната военна операция", се казва в изявление на ведомството. Русия е използвала далекобойни ракети с морско базиране, за да унищожи арсенал с ракети С-300 и зенитноракетни системи БУК близо до Киев. Руските сили са унищожили и редица дронове, добави руското министерство.

Говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков съобщи, че руските ВВС през последните 24 часа са унищожили 67 украински военни обекта, включително два командни пункта, три полеви склада с оръжия и боеприпаси, 11 опорни точки на подразделения на украинските въоръжени сили и 20 съсредоточавания на военна техника, предаде ТАСС.

Конашенков добави, че от началото на провеждането на специалната военна операция въоръжените сили на Русия са унищожили 289 безпилотни летателни апарата, 1656 танка, 169 реактивни системи за залпов огън, 684 оръдия и миномети и 1503 единици специална военна автомобилна техника.
БТА