Роднини на убиеца от Тулуза внесоха жалба в съда, че той е убит умишлено
Роднини на убиеца от Тулуза внесоха жалба в съда, че той е убит умишлено / снимка: Reuters, архив

Семейството на Мохамед Мера, който уби седем души и бе застрелян от полицията през март в Тулуза, е подало жалба, че той е бил убит умишлено, предаде АП.

Адвокатите Захия Мохтари от Алжир и Изабел Кутан-Пер от Франция са внесли днес в главния съд на Париж жалбата за „убийство при утежняващи обстоятелства”. По думите на Кутан-Пер жалбата не е срещу конкретно лице, а семейството на Мера обвинява елитните полицейски части РАИД за действията на нейни служители. 

Френската прокуратура установи, че френският гражданин от алжирски произход Мохамед Мера е убил три деца от еврейско училище, един равин и трима френски парашутисти, които убийства шокираха Франция, припомня БТА. Според полицията алжирецът е загинал в престрелка с полицията след 32-часова обсада на апартамента му в южния френски град Тулуза, припомня АП.

Мохамед Мера беше ликвидиран на 22 март в Тулуза при спецоперация, продължила 32 часа. Той уби седем души. След ликвидирането му РАИД обявиха, че са дали до последно шанс на Мера, но той е започнал първи щурма и е настоявал, че иска да умре като муджахидин с оръжия в ръцете.