/ iStock/Getty Images
По време на полета никой не е забелязал смъртта му
Екипажът на пътнически самолет с полет от Истанбул за Хамбург установи смъртта на пътник по време на кацане, който се оказало, че е заразен с коронавирус.

След като всички пътници напуснали самолета след кацане на летището в Хамбург, един пътник останал на мястото си, така че екипажът, както съобщава всекидневникът "Велт", едва тогава забелязал, че той е починал.

Става дума за 51-годишен пътник, който се качил сам в Истанбул и заел мястото си в самолета. Според медиите той е имал няколко различни заболявания, от които, в комбинация с коронавируса, е починал. По време на полета никой не е забелязал смъртта му.

„Той е пътувал сам и е седял до прозореца. Вероятно е облегнал глава на прозореца и е затворил очи, поради което всички са си помислили, че спи“, разказаха от полицията пред всекидневника "Шпигел".

Според „Хамбургер Абенблат", починалият пътник е имал остра инфекция с коронавирус. Поради този факт германските власти започнаха проследяване на контактите на пациента.

Въпросът е как пътникът, заразен с коронавирус, е могъл да се качи в самолета. А именно, в момента, за да пътува от рискови страни, включително Турция, за да влезе в Германия, човек трябва да има сертификат за ваксинация, удостоверение за преболедуван СOVID-19 или отрицателен тест. Той е бил заразен, но е успял да се качи на самолета със сертификата, тъй като на повечето летища не е планирано измерване на температурата, което може да разкрие неговата инфекция. 
БГНЕС