Пуснаха нови кадри от екзекуцията на Саддам
Пуснаха нови кадри от екзекуцията на Саддам / netinfo

В интернет бе разпространен нов видеоматериал с кадри от екзекуцията на Саддам Хюсеин. На него тялото на бившия иракски президент е показано със зееща рана на врата, предаде Асошиейтед прес.

27-секундният материал, който изглежда е бил заснет с камера на мобилен телефон малко след екзекуцията на Саддам Хюсеин, бе поместен в интернет рано днес иракско време. Той бе "качен" на иракски информационен уебсайт, който подкрепя извадената от закона партия "Баас" на бившия президент. "Нов филм за покойния безсмъртен мъченик", гласи хедлайн на сайта под формата на линк, който води към видеоматериала.

Камерата снима обвитото в бял саван тяло на Саддам Хюсеин от краката към главата. Трупът е неестествено извит под 90 градуса надясно.

Когато камерата бива насочена към областта на главата, някой отгръща савана и открива главата и врата на бившия иракски президент. Един инч /2,54 сантиметра/ под очертанието на долната челюст на Саддам се вижда кръгла кървава рана.

Това е вторият тайно заснет видеоматериал на екзекуцията на бившия иракски президент, който изтича, отбелязва Асошиейтед прес. На първия бе показано как присъстващи на изпълнението на смъртната присъда на Саддам му се подиграват.