/ Thinkstockphotos
Бракониер от Мисури, убил няколкостотин  елена, беше осъден да гледа анимационния  филм "Бамби" веднъж месечно в затвора,  съобщиха АФП и ДПА.
 
Присъдата на 29-годишния Дейвид Бери-младши, който се е признал за виновен, е 15 месеца затвор. Според разследването това е един от най-тежките случаи на бракониерство в щата Мисури.
Дейвид Бери и роднините му са убили за три години стотици елени за трофеи, взели са главите им и са оставили телата им. Само за три месеца през 2015 година те са избили стотина елена, ако се съди по снимките на мобилните им телефони.

Заради серия от подобни нарушения Дейвид Бери вече бил глобяван многократно и бил осъден условно. Адвокатите на Бери и роднините му пледирали за по-лека присъда, защото клиентът им неотдавна станал баща.

"Можете да гледате "Бамби" и да мислите за собственото си дете, когато действате по този начин", казал прокурорът.
Класиката "Бамби" на "Дисни" е за еленче, чиято майка е убита от бракониери. Филмът от 1942 година е любим на поколения деца.
 
Моментът с убийството на майката обаче се смята за един от най-тъжните в историята на киното. Заради него сп. "Тайм" класира "Бамби" сред 25-те най-страшни хоръри, редом с "Франкенщайн" и "Екзорсистът".

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА