Ислямистки групировки планират атаки срещу принц Хари, предупреждават германските специални служби, съобщава германското издание "Фокус".

Неотдавна медийният портал на Ал-Кайда AS-Sahab Media Foundation призова мюсюлманите по света да атакуват британската кралска особа, за да подкрепят ислямистката терористична групировка Хамас.

Принц Хари: Не получих нужната ми подкрепа, след като се върнах от мисията в Афганистан

Според доклад на Федералната криминална служба Германия, войнстващите ислямисти призовават за „кървави атаки и революции, които да бъдат използвани в подкрепа на палестинците“. Западни фигури и специално принц Хари трябва да бъдат особено притеснени.

Анализаторите на службата разглеждат призива на Ал-Кайда като „символичен акт на отмъщение и наказание за всички поддръжници на Израел“. Принц Хари е нарочен заради службата си като войник в Афганистан и следователно личността му е цел на ислямистите, се казва още в доклада.

Принц Хари два пъти участва в мисии в Афганистан в продължение на месеци като втори пилот в британски хеликоптер срещу талибаните и други ислямистки терористични организации като Ал-Кайда. Херцогът на Съсекс описва военните си преживявания през 2014 г. като "ужасни".

Принц Хари призова за подкрепа на ветераните от войната в Афганистан

„От мисълта за това все още ме побиват тръпки“, казва Хари по отношение на видяното.
БГНЕС