/ Gulliver/Getty Images
Престолонаследникът на Обединеното кралство принц Чарлз и съпругата му Камила, херцогиня на Корнуол, ще посетят Египет на 18 и 19 ноември за първи път от 2006 г., съобщи в Twitter британският посланик в Кайро Гарет Бейли.

Двамата ще бъдат приети от египетския президент Абдел Фатах ас Сиси и съпругата му Ентисар. Ключови теми на срещата ще бъдат сътрудничеството по отношение на климатичните промени, религиозната толерантност и двустранните отношения.

Това е първото пътуване в чужбина на висш представител на кралското семейство по време на пандемията, отбелязва в. "Ал Ахрам". Преди Египет то ще включва и Йордания.

При визитата си в Египет принц Чарлз и съпругата му ще се срещнат и с главния имам на Ал Азхар Ахмед ел Тайеб, с когото ще разговарят за религиозната хармония и ролята на вярата за опазването на околната среда.

В началото на октомври архиепископът на Кентърбъри д-р Джъстин Уелби откри официално нова провинция на Англиканската съобщност, наречена Александрийска, със седалище в Египет. Провинцията включва още девет държави - Либия, Тунис, Алжир, Мавритания, Чад, Етиопия, Еритрея, Джибути и Сомалия. Египет става нейно основно седалище заради приноса на страната по отношение на бежанците и усилията й в посока на диалог между християнството и исляма.
БТА