Пострадалият български студент в САЩ продължава да е в критично състояние
Пострадалият български студент в САЩ продължава да е в критично състояние / снимкa: БГНЕС
 Българинът Станислав Драгнев продължава да бъде в критично състояние, на командно дишане, с лоша прогноза за живота му. Това съобщиха от Съвета за международен студентски обмен /СМСО/, който е осигурил престоя на студента в Съединените американски щати.

Станислав е в САЩ с виза тип J-1 от май тази година. Този вид програми осигуряват работа на студенти, след което по техен избор, те могат да направят обиколка из страната в рамките на лятната си ваканция или да се върнат в родината си.

Тази вечер в САЩ пристига бащата на българския студент, който ще бъде посрещнат на летището от представители на СМСО. За него е осигурен преводач. Според Хърман организацията е подпомогнала финансово пътуването на бащата на Станислав, издаването на виза, както и престоя му в хотел. Веднага след като бъде посрещнат, той ще бъде отведен в болницата, където лежи синът му.

Станислав Драгнев, който е настанен в интензивното отделение на университетския медицински център "Джърси Шор" в Нептюн, Ню Джърси, пострада тежко вчера при инцидент в парка Казино Пиърс, където работи.