Посолството на САЩ възстановява работата си в Сърбия
Посолството на САЩ възстановява работата си в Сърбия / netinfo

Посолството на САЩ в Белград все още не работи с граждани, но персоналът, който беше изтеглен от страната, се връща на работа, предаде БГНЕС. Визовият отдел няма да работи още известно време, докато не бъдат отстранени щетите, причинени при безредиците миналата седмица, обясни пресаташето на посолството на САЩ в Белград Райън Харис.

Част от персонала на посолството на САЩ в Сърбия временно беше евакуиран след безредиците, при които беше подпалена сградата на посолството.

Посолството на Германия в Белград, което също така беше нападнато при безредиците, все още не работи с граждани. На сайта на посолството остава краткото съобщение на визовия отдел, че засега няма да се приемат нови молби за визи.

И на сайта на американското посолство все още стои предупреждението към гражданите на САЩ в Сърбия да бъдат предпазливи и да избягват местата, на които имаше протести срещу провъзгласяване независимостта на Косово, да избягват местата, където се събират много хора и да обръщат внимание на мерките своята безопасност.