/ БТА
Украински полицай в град Мариупол предупреди, че обсаденият пристанищен град „е заличен от лицето на земята“ и настоятелно помоли президентите на САЩ и Франция да снабдят страната му с модерни противовъздушни системи, предаде Асошиейтед прес.

Във видео, заснето на покрита с отломки улица, полицаят от Мариупол Мичаил Вершнин казва на президента Джо Байдън и на френския държавен глава Еманюел Макрон, че са обещали помощ, „но това, което получаваме не е точно помощ“ и ги призовава да спасят мирното население.

Кметът на Мариупол: Улични боеве блокират спасяването на живите под разрушения театър


„Деца, възрастни хора умират. Градът е разрушен и е заличен от лицето на земята“, казва Вершнин на руски в заснето вчера видео. Във видеоматериала може да се видят излизащи от няколко сгради пламъци, а други постройки са сринати. Чуват се и експлозии.

„Обещахте, че ще има помощ, че ще ни дадете тази помощ. Байдън, Макрон, вие сте големи лидери. Бъдете такива докрай“, казва Вершнин във видеото.

Властите в Мариупол: 90% от града е унищожен

Той казва още, че градът може да има съдбата на сирийския град Алепо, който беше унищожен през 2016 г. след подкрепяна от Русия обсада по време на гражданската война там. 
БТА