/ БТА

Спасителите пълзяха в събота сутринта по гигантски купчини отломки в украинска военна казарма в северния край на Николаев, докато кран изваждаше парчета бетон и усукан метал. 30 часа след като три ракети удариха базата, спасителните екипи откриха оцелял, заровен в останките. Той беше отнесен с носилка и откаран с линейка към центъра на града.

Екипи на Бърза помощ казват, че са извадили десетки тела от развалините. „Най-малко 50 тела са открити, но не знаем колко други са под развалините“, каза пред АФП 22-годишен служител на Бързата помощ, наречен само като Максим.

Въпреки че все още няма официални данни за жертвите. Надежден източник от BBC на Украйна каза, че 57 ранени се лекуват в три местни болници. Друг източник добави, че в момента на атаката в казармата е имало 200 войници. Смята се, че много от тях са загинали.

През нощта имаше силен обстрел в южната част на Николаев, ключов град, който от седмици блокира настъплението на Русия на запад по крайбрежието на Черно море. Има също сведения, че руски разузнавателни екипи, изпратени да локализират военни цели за атака, са открити в града. Въпреки честите сирени за въздушни нападения в Николаев, градът остава относително спокоен, като много превозни средства и цивилни все още излизат по улиците.

БГНЕС/BBC