Подрастващи хулигани вилняха в Ню Йорк
Подрастващи хулигани вилняха в Ню Йорк / снимка: Guliver/Getty Images

Над 400 обезумели подрастващи са нахлули в търговския център „Кинг плаза” в нюйоркския квартал Бруклин, където са трошили всичко какво им попаднело под ръце, съобщиха вчера местни медии.

Произволът станал в четвъртък или ден след Рождество Христово, когато във всички търговски центрове в САЩ има грандиозни разпродажби. Според полицията юношите на възраст 15-16 години са координирали акцията си по интернет  чрез Facebook и Twitter.

Изплашените продавачи побързали да спуснат металическите прегради и се барикадирали в магазините. Но малко по-късно на някои от етажите на центъра станали сбивания. Освен това нападателите започнали да играят в „нокаут” - популярна в САЩ „игра”, чиято цел е да се повали „противника” или случайния минувач с един удар, уточнява БГНЕС. По данни на очевидци хулиганите фучали из центъра и биели охранителите, които се опитвали да ги укротят. „Тук не съм за първа година, но такова нещо досега не съм виждал. В центъра нахлуха стотици хора. Полицаите се опитваха да ги изгонят от едната врата, но те се връщаха през другата”, разказвал служител на един от бутиците. За щастие подивелите младежи нямали оръжие.

Флашмобът продължил около два часа, а след като хулиганите били изгонени, центърът възобновил работата си. Причината за акцията не е ясна, няма и арестувани.