Почина британската актриса Наташа Ричардсън
Почина британската актриса Наташа Ричардсън / снимки: БГНЕС

Британската актриса Наташа Ричардсън почина в болница в Ню Йорк на 45-годишна възраст, предадоха световните агенции. Новината бе съобщена в публикувано в Лос Анджелис изявление на говорителя на съпруга на Ричардсън Лиъм Нийсън - Алън Нироб.

 

"Лиъм Нийсън, синовете му и цялото му семейство са шокирани и травмирани от трагичната смърт на многообичната им Наташа. Те са дълбоко признателни за подкрепата, любовта и молитвите на всички и молят да бъде уважен личният им живот в този много тежък момент", се казва в изявлението.

   

Ричардсън бе преместена през нощта на вторник срещу сряда в нюйоркската болница "Ленокс" в тежко състояние, след като в понеделник контузи главата си по време на частен урок по ски в курорта Мон Тремблан, в близост до Монреал, в Канада.

 

Наташа Ричардсън е родена на 11 май 1963 г. в Лондон.  Тя е дъщеря на известния кинорежисьор Тони Ричардсън и не по-малко популярната британска актриса Ванеса Редгрейв. За актьорския талант на Наташа Ричардсън за пръв път се говори със суперлативи, след като изпълнява ролята на писателката Мери Шели във филма "Готик" (Gothic, 1986) на режисьора Кен Ръсел. Следват запомнящи се роли в "Месец на село" (A Month In The Country, 1987), "Вдовица на планината" (Widows' Peak, 1994).

 

Преди това Ричардсън участва и в нашумелия биографичен филм

Почина британската актриса Наташа Ричардсън
netinfo
"Зелда" (1993), който е посветен на съпругата на писателя на Франсис Скот Фицджералд. Наташа Ричардсън има награда "Тони" за ролята си в мюзикъла "Кабаре". Сред по-известните й филми са "Нел", "Бялата графиня", "Пагубна страст", "Капан за родители".

 

Ричардсън сключва брак с актьора  Лиъм Нийсън (на снимката вдясно) през 1994 г. Преди това през 1992 г. двамата си партнират в трилъра  "След полунощ". Ричардсън и Нийсън имат две деца -  12-годишният Даниъл и 13-годишният Майкъл.