/ iStock/Getty Images
Докато котките и кучетата на семействата се наслаждават на прекарването на дните със собствениците си, работещи от дома по време на спирането на коронавируса, дивите койоти в Сан Франциско също се възползват от предимствата на внезапно празния град, пише San Francisco Gate.
Има няколко скорошни фалшиви истории, разпространяващи се за необичайна дива природа, която се появява в градовете по време на глобалната пандемия, включително новини от Италия за делфини, плуващи в историческите канали на Венеция, и банда щастливи пияни слонове в китайската провинция Юнан, която също беше развенчана. Напливът на койоти, които се скитат по улиците на Сан Франциско, е по-малко пресилен.

По улиците на Истанбул останаха само котките (СНИМКИ)

През последните години в града се наблюдава увеличение на койоти. През февруари радио KQED съобщи, че се смята, че възстановяват местата, които обитават, след като са били почти унищожени чрез отравяне и лов от 40-те години насетне. След години на липса на засичане в Сан Франциско, през 2002 г. беше видян койот, за който се смяташе, че е докаран от трапер или евентуално дори сам е минал по моста на Голдън Гейт. Оттогава броят им продължава да се увеличава.
Когато Сан Франциско влезе във втората си седмица на изолация, койотите сякаш се наслаждават на новооткритото за пространство на улицата.

Призрачно: Париж е по-тих от всякога (ГАЛЕРИЯ)

В понеделник потребител на Туитър сподели снимка на койот на тротоара. Койоти били забелязан също така в квартала Туин Пийкс, както и на други места.
БГНЕС