Папата кръсти 13 новородени в Сикстинската капела
Папата кръсти 13 новородени в Сикстинската капела / netinfo

Папа Бенедикт Шестнайсети кръсти 13 новородени в Сикстинската капела, предаде Асошиейтед прес. По този начин той продължи традиция на своя предшественик Йоан Павел Втори.

Бебешки плач огласи украсената с фрески църква, докато Светият отец говореше на събралата се малка група родители, други роднини и кръстници. Новородените обаче замлъкнаха, когато папата поля главите им със светена вода.

"Раждането на тези деца придава специално значение на Коледа във вашето семейство", отбеляза Бенедикт Шестнайсети. "Носете ги без петна за вечен живот", пожела той на кръстените новородени, когато те бяха облечени в бели роклички - символ на чистота и на влизането им в лоното на Католическата църква.

Папата извърши ритуала в деня, в който се отбелязва покръстването на Исус Христос в река Йордан, и края на коледните празници. След това той призова събралите се под ситния дъжд на площад "Свети Петър" поклонници и туристи да се молят за тези нови християни и за техните родители и кръстници.

Предшественикът на Бенедикт Шестнайсети - Йоан Павел Втори, който почина през април 2005 г., винаги се забавляваше, докато кръщаваше новородените деца, отбелязва Асошиейтед прес. Той често се шегуваше, когато бебешкият рев заглушаваше думите му.