Отвлеченият в Газа журналист е жив, твърди Абас
Отвлеченият в Газа журналист е жив, твърди Абас / netinfo

Палестинският президент Махмуд Абас е уверен, че отвлеченият миналия месец в Газа журналист от Би Би Си още е жив, въпреки твърдението на ислямистка групировка, че го е убила. Това заяви в Стокхолм сътрудник на Абас, цитиран от Ройтерс.

Главният палестински преговарящ Саеб Ерекат, който придружава Махмуд Абас на посещението му в Швеция, посочи, че палестинските власти действат за освобождаване на Алън Джонстън, който изчезна на 12 март. В електронно послание, разпространено в събота от името на свързана с Ал Каида неизвестна досега организация "Армия на джихада", бе съобщено, че британският журналист е екзекутиран и скоро в Интернет ще бъде пуснат видеозапис с убийството му.

Ерекат заяви пред Ройтерс, че няма никакви доказателства, потвърждаващи това твърдение. "Всички източници в Газа информираха президента, че тъкмо обратното, Джонстън е жив", каза палестинският преговарящ. "Президентът е уверен, че той е жив и в момента се полагат всякакви усилия за неговото освобождаване", добави Ерекат. Той посочи, че палестинските власти не са получавали никакви искания, свързани с отвлечения британски журналист.