Метростанция Харманщрасе в Берлин, където Светослав С. изрита жена по стълбите
Метростанция Харманщрасе в Берлин, където Светослав С. изрита жена по стълбите / БГНЕС, архив
Съдебният процес срещу българския гражданин, обвинен, че е ритнал нищо не подозираща жена надолу по стълбите в берлинското метро, бе отложен заради протест на защитата, предаде ДПА.

Българин издал циганина Светослав, разследвали го за изнасилване на чичо му

Съдията Силвия Буш съобщи, че адвокатите на подсъдимия са поискали отвод на съдебна заседателка, която според тях била предубедена срещу мигрантите. Смята се, че жената е пращала писма до вестници, в които се изразявала зле по адрес на мигрантите престъпници.
 

Задържаха българина, който блъсна 26-годишна германка в метрото


Процесът ще продължи следващата седмица във вторник.
 

Метростанция "Харманщрасе" в Берлин, където Светослав С. изрита жена по стълбите
БГНЕС

Непровокираната атака през октомври на метростанция в берлинския квартал "Нойкьолн" бе заснета от камери за видеонаблюдение. Разпространяването на записа предизвика буря от коментари по социалните медии, припомня ДПА.

Медии в Германия: Случаят с ритнатата жена в метрото разпалва настроения срещу ромите

Ритнатата жена, чието име властите пазят в тайна, е получила фрактура на ръката и травма на главата. Тя е част от съдебния процес като съобвинител.

Подсъдимият български гражданин Светослав С., баща на три деца, е с дълго криминално досие в България. Той бе арестуван след инцидента, като преди това вероятно се е укривал във Франция, припомня ДПА.

Метростанция "Харманщрасе" в Берлин, където Светослав С. изрита жена по стълбите
БГНЕС, архив


Според съдебната система в Германия във всеки съд на първа инстанция съдията е подпомаган от двама съдебни заседатели, които са доброволци, отбелязва агенцията.
БТА