Тазгодишните награди "Еми" ще бъдат отложени заради стачката на сценаристите и актьорите в Холивуд, предадоха АФП и Ройтерс, като цитираха американски медии.

В. "Лос Анджелис таймс" пише, че връчването на отличията, първоначално насрочено за 18 септември, се очаква да бъде отложено за януари.

Според изданието "Варайъти" "продавачи, продуценти и други представители на сектора за забавления" вече са били информирани за това.

Официално съобщение все още няма, отбелязва АФП.

Новата дата за церемонията на наградите "Еми", които са телевизионният еквивалент на "Оскар", не е определена, съобщи за АФП източник, запознат с проекта. Тя вероятно ще бъде обявена в началото на август, предаде Ройтерс, като цитира "Варайъти".

Холивуд
iStock/Getty Images

Стачката на холивудските актьори и сценаристи е първата в индустрията от 63 години насам. Ако тя продължи, всички звезди ще бойкотират 75-ата церемония за отличията "Еми", което ще бъде катастрофално за телевизионната аудитория.

На протестиращите сценаристи не е разрешено да пишат сценарии или шеги за водещите на събитието.

Стачка в Холивуд: Хиляди сценаристи и актьори недоволстват (ВИДЕО)

Според съобщенията телевизия "Фокс", която излъчва наградите "Еми", е лобирала за отлагане на церемонията за януари, което ще даде повече време за разрешаване на трудовия спор.

Но американската Академия за телевизионни изкуства и науки, която гласува и връчва наградите, предпочита по-кратко отлагане, за да избегне провеждането на церемонията в разгара на сезона на филмовите награди в Холивуд.

Нито от "Фокс", нито от Академията засега коментират.

За последен път наградите "Еми" бяха отложени през 2001 г., след атентатите от 11 септември в Ню Йорк.

Стачката в Холивуд спря всички американски филмови и телевизионни продукции, с малки изключения.

Номинациите за 75-ите награди "Еми" бяха обявени по-рано този месец, часове преди провала на преговорите между профсъюза на актьорите и големите студиа.

Сериалът "Наследници" на HBO води с 27 номинации за отличията "Еми".

награда Еми
Gulliver/Getty Images

Теодора Славянова/БТА