/ iStock/Getty Images
Четвърти кандидат на първичните избори на Демократичната партия на САЩ за кандидат-президент се оттегли от надпреварата - конгресменът центрист от щата Масачузетс Сет Моултън, предаде Франс прес.

40-годишният ветеран от войната в Ирак е четвъртият отказал се след конгресмена от Калифорния Ерик Суолуел, бившия губернатор на Колорадо Джон Хикънлупър и губернатора на щата Вашингтон Джей Инсли.

Тръмп възстанови смъртното наказание на федерално ниво

Редица медии казаха, че се очаква Моултън да потвърди официално оттеглянето си тази нощ с реч пред ръководството на Демократическата партия.

"Според мен е очевидно, че сега това е надпревара между трима кандидати: Джо Байдън, Елизабет Уорън и Бърни Сандърс, с дебат, който да покаже колко наляво да завие партията", заяви Моултън за в. "Бостън глоуб".

Бившият губернатор на щата Колорадо се оттегля от борбата за президентския пост

21 кандидати остават в борбата за получаване на партийната номинация на демократите за кандидат-президент за изборите през ноември 2020 г.

Възможни са обаче още откази с наближаването на трети телевизионен дебат между кандидатите демократи в средата на септември.

Напрежение между САЩ и Дания заради Гренландия

До момента само 10 от тях изпълняват критериите за допускане до участие в този дебат, а именно да са получили най-малко 2% подкрепа в най-малко четири скорошни допитвания и да имат най-малко 130 000 отделни дарители в поне 20 щата.

Сет Моултън беше един от деветимата кандидати, които до момента не са изпълнили нито един от тези два критерия по данни на сайта "РиълКлиърПолитикс".

Тръмп отново се закани да премахне рожденото право на американско гражданство

В анкетите убедително води бившият вицепрезидент Джо Байдън, следван от сенаторите Бърни Сандърс, Елизабет Уорън и Камала Харис и от кмета на Саут Бенд, щата Индиана, Пийт Бутиджидж.
БТА