Всички учители, които не са ваксинирани, ще трябва да представят отрицателен тест за COVID-19 всяка седмица
Учениците в Албания днес започват новата учебна година с присъствено обучение, за разлика от миналогодишното редуване на присъствени занятия с онлайн обучение, съобщава сайтът Албенън дейли нюз.

Около 480 000 ученици започват училище при спазване на противоепидемичните мерки, а над 30 000 от тях ще седнат на чиновете за първи път.

Учебните занятия ще се провеждат на една, две, три или четири смени, а часовете ще бъдат с продължителност от 25 до 45 минути в зависимост от капацитета на училището.

В Албания започна задължителна COVID ваксинация на студенти и преподаватели

Всички учители, които не са ваксинирани, ще трябва да представят отрицателен тест за COVID-19 всяка седмица.

Местните медии напомнят, че началото на учебната година в Албания беше отлагано два пъти през септември поради разпространението на коронавирусната инфекция.

Албания е с най-висока смъртност в Европа в резултат на COVID-19

Министърът на образованието Евис Куши поздрави учениците по повод началото на учебната година с видео обръщение в социалните мрежи и ги призова да спазват противоепидемичните мерки.

Вчера в Албания бяха регистрирани 539 нови случая на COVID-19 и 11 жертви. Активните случаи в страната са 11 634. 222 пациенти получават болнично лечение, а 30 са в тежко състояние.
БТА