/ Президентство

Президентът Румен Радев е на официално посещение в Черна гора. Българският държавен глава бе посрещнат в неделя на летище Подгорица от Рашко Коневич, заместник министър-председател и министър на отбраната. В Черна гора президентът Румен Радев е придружаван от съпругата си Десислава Радева.

Горещ дебат в Черна гора за легализиране на марихуаната

Днес ще се състои и официалната церемония по посрещането на българския държавен глава в Черна гора от неговия черногорски колега Мило Джуканович в президентския дворец в историческата столица Цетине. Румен Радев и Мило Джуканович ще проведат среща „на четири очи“ и ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации, след което ще дадат съвместна пресконференция.

Българският президент ще проведе срещи и с председателя на парламента Даниела Джурович, както и с министър-председателя Дритан Абазович.

Министър Генчовска прие посланика на Черна гора

По-късно през деня държавният глава ще открие и изложбата "Черна гора и България 1878-1918 г.", която е съвместен проект на държавните архиви на България и Черна Гора и представя исторически документи за двустранните отношения.