/ МВнР
Министърът на външните работи Теодора Генчовска прие днес, 29 декември 2021 г., посланика на Черна гора у нас Снежана Радович във връзка с приключването на нейния мандат.
 
Сред акцентите в разговора бяха отличните двустранни отношения, потенциалът за развитие на сътрудничеството в областта на икономиката, инвестициите и туризма, както и възможностите за подобряване на транспортната свързаност между двете държави.
 
България и Черна гора са приятелски страни, които се радват на добро и надеждно двустранно сътрудничество“, заяви министър Генчовска и подчерта стратегическото значение на отношенията между двете държави като членки на НАТО. По въпроса за подобряването на транспортната свързаност бе изтъкната важността на завършването на трансевропейския коридор № 8, което е приоритет за България и от съществена важност за Балканите и региона на Черно море.
 
Външният ни министър изрази благодарност към посланик Радович за усилията и активността й по време на мандата й в България. Откроен бе личният й принос за активизирането на сътрудничеството между двете държави. Теодора Генчовска изрази надежда, че отношенията между България и Черна гора ще продължават да се развиват в сферата на здравеопазването, образованието, културата, младежта и спорта.
 
 
МВнР