/ iStock/Getty Images
Великобритания съобщи за нови 54 940 случая на коронавирус през последното денонощие, което е по-малко в сравнение с вчера, както и за 563 починали за 28-дневен период при положителен тест, сочат данни на правителството, цитирани от Ройтерс.

Смъртните случаи са под 1000 през четири последователни дни до днес, но често през уикендите броят им е по-нисък, тъй като има забавяне на събирането на данни.

Министърът на здравеопазването Мат Ханкок заяви, че правителството иска до есента всички възрастни да бъдат ваксинирани.

Великобритания ваксинира по 200 000 души на ден

Той каза това в момент, когато се отчита силно нарастване на броя на заразените и на приетите в болница, предадоха АФП и АП. Ханкок изтъкна пред Би Би Си, че ще се започне с най-уязвимите.

Досега от началото на ваксинационната кампания през декември в страната са ваксинирани 1,5 милиона души, от които една трета над 80 години.

"Великобритания ваксинира по 200 000 души на ден", съобщи здравният министър, цитиран от Ройтерс. "Страната ще увеличи броя на имунизациите до 2 милиона на седмица, за да може до средата на февруари да е ваксинирала най-уязвимите хора в страната", допълни той.
БТА