Наваз Шариф
Наваз Шариф / Gulliver/Getty Images
Името му е поставено в списъка на лицата, на които е забранено да напускат страната
Бившият премиер на Пакистан Наваз Шариф е "критично неразположен", каза неговият лекар във вторник, дни след като трикратният лидер, който сега излежава присъда за корупция, претърпя лек сърдечен удар.

Понастоящем Шариф е в болница в източния град Лахор, след като получи „безсрочно“ пускане под гаранция по медицински причини по една от присъдите си за кжорупция, като съд в Исламабад трябва да вземе решение в друг вторник.

Името му е поставено в списъка на лицата, на които е забранено да напускат страната.



"Бившият премиер #НавазШариф е критично неразположен, води битка за здравето и живота си", написа в Туитър личният му лекар Аднан Хан във вторник.

В допълнение към незначителния инфаркт, Шариф има понижен брой на тромбоцитите, като двете неща заедно се усложняват допълнително от "влошаващите се функции на бъбреците", добави Хан.

69-годишният бивш премиер, известен като "Лъвът на Пенджаб", за първи път бе откаран в болница миналата седмица, когато броят на кръвните му тромбоцити спадна до опасни нива.

Върховният съд извади Шариф от политиката до края на живота му заради обвинения в подкупи през 2017 г., а по-късно той получи присъда от 7 години.