Нападенията с безпилотни самолети в Пакистан ще продължат
Нападенията с безпилотни самолети в Пакистан ще продължат / снимка: Reuters, архив

Министърът на отбраната на САЩ Лион Панета заяви днес категорично, че нападенията с безпилотни самолети на територията на Пакистан ще продължат, предаде АП. Това изявление бе направено два дни, след като вторият по важност човек в ръководството на терористичната мрежа Ал Кайда, Яхия ал Либи, бе убит при нападение на безпилотен самолет.

Без каквито и да било уговорки Панета омаловажи твърденията на Пакистан, че нападенията с безпилотни самолети, които са под контрола на ЦРУ на САЩ, нарушавали пакистанския суверенитет. „Тук става дума и за нашия суверенитет”, заявил Панета в отговор на въпрос след изказването му пред членовете на индийски мозъчен тръст.

Той откровено призна, че отношенията между Вашингтон и Исламабад се много трудни, предимно заради факта, че редица екстремистки групировки са намерили убежище в Пакистан и че властите в тази страна не успяват да се справят с проблема,
посочва БТА.

„Отношенията ни с Пакистан са сложни, на моменти дори отчайващи, и много често - трудни… Понякога те ни сътрудничат. Понякога, откровено казано, отказват да ни сътрудничат. Но САЩ не могат просто да се оттеглят от тези отношения”.