Нападателят от Цюрих се е самоубил, бил е последовател на окултизма
Нападателят от Цюрих се е самоубил, бил е последовател на окултизма / БГНЕС

Мъжът, който простреля и рани трима души в мюсюлмански център в Цюрих, е 24-годишен швейцарски гражданин. Нападателят се е самоубил след стореното, съобщиха от швейцарската полиция.

Швейцарската полиция откри тялото на стрелеца от Цюрих

Стрелецът, който е бил последовател на окултизма. За това говорят символи, открити в дома му, заяви ръководителят на регионалната полиция в града Кристияне Мейли. Само ден по-рано нападателят е наръгал с нож до смърт друг мъж от швейцарски гражданин на детска площадка.

Трима ранени при стрелба в Цюрих

Според разследващите няма данни нападателят да е имал някаква връзка с терористични или крайнодесни организации. От полицията в Цюрих заявиха още, че той е имал разрешително за притежание на пистолета, който е използвал при нападението в мюсюлманския център.

Облечен в черно, стрелецът пристигнал в ислямисткия център в Цюрих в късния следобед и открил стрелба по намиращите се вътре хора. При инцидента са ранени трима души, двама от които сериозно. Към момента обаче и тримата са извън опасност за живота.

Малко след нападението беше открито тяло на няколко метра от мястото, под речен мост. "Мейли" потвърди, че откритото тяло е на стрелеца.

За нападателя се знае, че е живеел сам и е работил в магазин, който е напуснал миналия петък.

Източник: БГНЕС