Кевин Спейси
Кевин Спейси / Gulliver/Getty Images
Мексиканският актьор Роберто Кавасос твърди, че много млади мъже могат да разкажат непристойни истории за Кевин Спейси от времето, като двукратният носител на Оскар е бил творчески директор на лондонския театър "Олд Вик", съобщават Асошиейтед прес и Контактмюзик.

Кевин Спейси призна, че е гей и се извини за сексуално посегателство над актьор

Самият Кавасос също е бил обект на нежелани аванси от страна на Спейси, които са "на косъм" от определянето им като сексуално посегателство.
"Мнозина от нас имат "истории с Кевин Спейси" от времето, когато той заемаше поста в "Олд Вик" и сме го срещали в бара на театъра. Сигурен съм, че те ще излязат наяве в идните дни и месеци. Тогава изглеждаше, че ако наоколо има някой под 30-години, това е достатъчно, за да привлече интереса на г-н Спейси. Не помня колко хора са ми разказвали една и съща история - как той ги кани на срещи, за да разговарят за кариерите им. Когато пристигат в театъра обаче, ги очаква пикник с шампанско на подобаващо осветената сцена. Всяка от тези история се различава само по това докъде е стигнал "пикникът". Иначе техниката е една и съща", пише Роберто Кавасос във Facebook.
 

SPACEY, WEINSTEIN Y EL ACOSO ENDÉMICO DEL QUE NO HABLAMOS EN EL TEATRO MEXICANO Harvey Weinstein. Kevin Spacey. Max...

Публикувахте от Roberto Cavazos в 30 октомври 2017 г.
Неговият "личен опит" с Кевин Спейси се свежда до два опита за докосване. Кавасос не е откликнал на молбата да даде интервю по темата.

Спейси заема поста творчески директор на "Олд Вик" между 2004 и 2015 г., припомня Асошиейтед прес.

От прочутия лондонски театър са заявили, че са "дълбоко потресени" от обвиненията в сексуално посегателство срещу Спейси, както и че предоставят възможност на всеки, който има подобно оплакване, да го направи, без да се притеснява, че самоличността му ще бъде разкрита. "Неуместното поведение от страна на който и да е служител на "Олд Вик" е напълно неприемливо", се посочва в изявлението.

Нетфликс спира „Къща от карти“ с Кевин Спейси

Междувременно Контактмюзик съобщи, че след като преди броени дни Кевин Спейси беше обвинен от колегата си Антъни Рап в непристойно поведение, на което е станал обект, когато е бил едва 14-годишен, и други мъже са проговори за подобни деяния.
Сред тях е документалистът Тони Монтана. Той е разкрил за сайта Радар Онлайн, че през 2003 г. "пияният" Спейси го е "сграбчил" за чатала в бар в Лос Анджелис. Монтана разкрива, че след случката е развил посттравматично стресово разстройство и е посещавал терапевти.
Барманът Даниъл Бийл, цитиран от британския в. "Сън", е споделил, че през 2010 г., докато е работил в бара на "Парк хотел Гудууд", Западен Съсекс, Кевин Спейси го е последвал през почивката му, показал му е члена си и с думите "Голям е, а?", се е опитал да придърпа ръката му върху него. Преди това, докато барманът му е наливал "питие след питие", актьорът всеки път е докосвал ръката му по "странен" начин.

Бийл, тогава 19-годишен, е получил скъпия часовник на Спейси в замяна на мълчанието си. Барманът, почувствал се омърсен, го е продал, и когато хора от екипа на актьора са дошли да го потърсят, ги е излъгал, че го е изгубил.

След обвиненията на Антъни Рап срещу Кевин Спейси Нетфликс оповести, че хитовата ѝ поредица "Къща от карти", звездата на която е актьорът, ще приключи след предстоящия шести сезон. От стрийминг платформата обясниха, че решението е взето много преди да избухне скандалът около Спейси.
Според най-новите публикации продукцията е спряна за неопределено време, за да могат от Нетфликс и продуцентите от "Мидиа райтс кепитъл" да обсъдят създалата се ситуация.

Кевин Спейси изпълнява главната роля в „Къща от карти“ - на властолюбивия политик Франк Ъндърууд. 

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА