/ БГНЕС
Бившият кмет на Ню Йорк ще инвестира част от средствата за телевизионна реклама на английски и испански, за да привлече подкрепата на латиноамериканските избиратели за кандидата на демократите във Флорида.

Джо Байдън печели най-много делегати след супервторника

Според него средствата ще бъдат насочени към събития в подкрепа на предизборната кампания на Байдън. Блумбърг се надява чрез реклами на английски и испански да спечели подкрепата на избирателите от латиноамерикански произход и да подкрепи усилията, които вече се провеждат в щата за популяризиране на демократичния кандидат.

Флорида е един от така наречените колебаещи се щати, където се очаква голяма битка между Тръмп и Байдън, чийто резултат в слънчевия щат е трудно да се предвиди предварително.

Майкъл Блумбърг се оттегли от надпреварата за президентския пост на САЩ

По-рано Change Research публикува анкета, според която действащият американски лидер Доналд Тръмп отстъпва на кандидата за президент на Демократическата партия Джоузеф Байдън по популярност сред гласоподавателите в шест щата, резултатът от който е от особено значение на предстоящите избори. В Аризона 49% от анкетираните заявяват, че подкрепят Байдън, а 47% - Тръмп. Във Флорида Байдън има 49%, Тръмп има 46%. Списъкът включва още щатите Мичиган (Байдън - 50%, Тръмп - 44%), Северна Каролина (Байдън - 48%, Тръмп - 47%), Пенсилвания (Байдън - 49%, Тръмп - 46%) и Уисконсин (Байдън - 49 %, Тръмп - 44%).

Елизабет Уорън се отказва от надпреварата за Белия дом

Американският медиен магнат Майкъл Блумбърг заяви през март, че напуска първичната надпревара за кандидат-президент на демократите и вместо това ще подкрепя водещия Джо Байдън за Белия дом.

"Преди три месеца влязох в надпреварата за президент, за да победя Доналд Тръмп. Днес напускам надпреварата по същата причина: за победа над Доналд Тръмп - защото ми е ясно, че оставането ми в надпреварата би затруднило постигането на тази цел", каза той в изявление.
БГНЕС