Майката на убитата в Ню Йорк Стефани: Ще запомня усмивката й
Майката на убитата в Ню Йорк Стефани: Ще запомня усмивката й / Sofia Photo Agency, архив

"Стеф бе умна, щастлива, винаги се усмихваше". Това заяви майката на убитата в американското студентско градче Бинхамптън българка Стефани Линева. Пред Ен Би Си Даниела Атанасова разкрива, че се строполила на пода в шок, след като научила ужасяващата новина.

Откриха мъртва българска студентка в Ню Йорк

"Изкрещях, след което звъннах на майка си", споделя Атанасова. Тя ще запомни усмивката на дъщеря си, която живеела на пълни обороти, разкрива "24 часа".

Майката за пореден път обяви, че детето й е било убито. Основната версия е, че българската студентка в Ню Йорк е блъсната от кола, след като бе открита на пътя в Бинхамптън. "Мисля, че е убийство, определено е убийство, има много факти, които липсват, и ние ще разследваме", каза Атанасова, която е педиатър в САЩ.

Какви са версиите за смъртта на българска студентка в Ню Йорк?

Тя допълни, че е огледала мястото, където е намерено тялото на Стефани, заедно с пенсионирано ченге. Даниела е убедена, че дъщеря й никога не би пресякла оживена магистрала, след като си е тръгнала от парти, за да иде при приятеля си.

"Тя бе толкова умна и красива, но не само красива отвън, но и отвътре", споделя близка приятелка на 20-годишното момиче.

Смъртта на Стефани е вследствие на катастрофа, заявиха от полицията в САЩ

От полицията са сигурни, че момичето е загинало след удар от кола, чийто шофьор избягал. Властите твърдят, че имат свидетели, които са видели Стефани близо до мястото, където е открито тялото й, около времето, в което е настъпила смъртта. Запис на охранителна камера в района също показвала българката да се разхожда сама там.

Две независими медицински експертизи сочели, че смъртта е настъпила в резултат на удар от бърз автомобил. Наградата за информация, свързана с разследването, вече е над 30 000 долара.