/ iStock/Getty Images
Коронавирусът е отнел живота на 107 души в Италия от избухването на епидемията. Това показват нови официални данни, оповестени тази вечер, предаде Франс прес. Броят на заразените е 3089, с което Италия се нарежда на трето място в света по заболели от коронавирус след Китай и Южна Корея.

Разкриват още една лаборатория за изследване на коронавируса у нас

През последното денонощие са починали 28 души и са установени 587 нови случая в страната, съобщи службата за гражданска защита.

Общо 276 от заразилите се са се възстановили, съобщи началникът на агенцията за гражданска защита. Вчера броят им беше 160, припомня Ройтерс.

Италия затваря всички училища и университети в страната

Всички училища в Италия ще бъдат затворени от утре до 15 март, за да се ограничи разпространението на новия коронавирус, заяви министърката на образованието Лучия Адзолина, цитирана от ДПА. "Това не беше лесно решение за правителството", подчерта тя на пресконференция.

В Китай регистрираха първия случай на енцефалит, предизвикан от коронавируса

Говорител на правителството уточни, че мярката ще засегне и университетите. Премиерът Джузепе Конте я определи като част от действията на правителството за сдържане или забавяне на разпространението на вируса, целящи да намалят натиска над националната здравна система.

В Италия има 7,6 милиона ученици, без да се броят студентите, отбелязва ДПА.
БТА