/ БГНЕС
Един от най-кървавите инциденти в щата Ню Йорк взе 20 жертви. В събота, лимузина, със 17 души в нея пътувала, към тържество по случай рожден ден. Шофьорът на лимузината не спрял на знак "Стоп" на кръстовище на магистралата в Скохари и се врязал в паркирана кола и двама пешеходци. При сблъсъка загинаха пешеходците, шофьорът на лимузината и всичките 17 пътници в нея, припомня Ройтерс. 

инцидент
БГНЕС

Няколко дни по-късно повдигнаха обвинение в убийство срещу мениджъра на компания за наем на лимузини в Кобълскил, предаде Ройтерс.

Двайсет и осем годишният Науман Хусейн бе обвинен в убийство по непредпазливост. Той пледира невинен и бе пуснат от съда в Кобълскил под гаранция от 150 000 долара.

инцидент
БГНЕС

Съдебното заседание се състоя на няколко километра от мястото на катастрофата в окръг Скохари, където бе организирано бдение със свещи в памет на жертвите.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо заяви в понеделник, че причинилата катастрофата лимузина е била на технически преглед миналия месец, но не е била призната за технически годна, а шофьорът й не е имал необходимото за управлението на такъв автомобил свидетелство.

Властите са наредили миналия месец колата да бъде спряна от движение и тя не е трябвало да бъде на пътя, заяви ръководителят на нюйоркската полиция Джордж Бийч. "Цялата отговорност за това, че моторното превозно средство е било на пътя в събота е на Науман Хусейн", посочи Бийч.
БТА