Кметът на Торонто Роб Форд призна, че си е купувал наркотици
Кметът на Торонто Роб Форд призна, че си е купувал наркотици / снимка: БГНЕС, архив

Кметът на Торонто Роб Форд призна, че през последните две години противозаконно си е купувал наркотици, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Той направи признанието на изслушване в градския съвет, където имаше дебати дали да бъде поискано Форд временно да се оттегли от длъжността си. На въпрос от един от съветниците дали през последните две години нелегално си е купувал дрога, Роб Форд направи дълга пауза, след което отвърна: "Да, купувал съм."

Миналия понеделник кметът на Торонто публично призна, че в пияно състояние е пушил крек (производно на кокаина), а два дни по-късно отново публично се извини за поведението си във видеозапис, който го показа да псува и да заплашва неизвестно лице, предава БТА.

На днешното изслушване Роб Форд не изключи да бъдат разкрити и други неудобни факти, които го засягат, предаде Франс прес. "Не знам, може да има и други скелети в гардероба", каза Форд. Той заяви, че не е зависим от наркотици и алкохол и отново се извини за скандалите в личния си живот.

30 от 44-те градски съветници депозираха след изслушването петиция с искане кметът на най-големия канадски град да се оттегли временно, докато реши проблемите в личния си живот. Ако Роб Форд упорства да остане на поста си, градският съвет може да поиска правителството на провинция Онтарио да се намеси и да го отстрани, отбелязва Франс прес.