Кампанията на антииранска истерия е обречена на провал, заяви Али Хаменей
Кампанията на антииранска истерия е обречена на провал, заяви Али Хаменей / снимка: БГНЕС, архив

Усилията на западните политици да нагнетяват иранофобия са обречени на провал. Това заяви в четвъртък върховният лидер на Ислямска република Иран аятолах Али Хаменей, вероятно визирайки обвиненията на САЩ, че Техеран е замесен в предполагаем заговор за убийството на саудитския посланик във Вашингтон, съобщиха Франс прес и ИТАР-ТАСС.

"Повторението на безсмислени и неефикасни опити по насаждане на иранофобия потвърждават несъстоятелността на западните политици. Техните усилия и този път ще завършат без резултат", заяви аятолахът по време на среща с командването на 81-а бронетанкова бригада, разположена в Керманшах. "Кампанията на антииранска истерия, която за пореден път инициира Западът, е обречена на провал", добави Али Хаменей, без обаче да отговаря на обвиненията на Вашингтон.

По-рано в четвъртък президентът на САЩ Барак Обама заяви, че "хора от иранското правителство" са били в течение на предполагаемия заговор за убийството на саудитския посланик във Вашингтон и трябва да им се потърси отговорност.